Over ons

Over HeKoS Kindervakantiewerk
Inschrijven!
onze missie

waar we voor staan

KVW HeKoS is opgericht vanuit de parochie binnen de wijk de ‘Armhoefse Akkers’ rond 1960. Het oorspronkelijke doel van dit kindervakantiewerk was om kinderen, wiens ouders geen zomervakantie konden veroorloven, toch een leuke week te bezorgen. Een soort vakantie, maar dan “gewoon” in de wijk. Ook toen al vond KVW plaats in de laatste week van de zomervakantie en draaide de gehele week enkel op vrijwilligers. De grote aanjager van KVW HeKoS was in de jaren ’70 en ’80 kapelaan Spijkers.

Hoewel de organisatie achter en KVW zelf natuurlijk door de jaren heen gigantisch is ontwikkeld en gegroeid, is de kern van het programma nog enigszins identiek aan vroeger: low-budget, gezellige kinderactiviteiten en terug naar de basis namelijk, gewoon plezier maken!

onze vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen KVW HeKoS 

Vanaf 2015 is KVW HeKoS officieel een stichting. Vandaag de dag ligt de hoofdorganisatie in handen van Georg Rosenberg, Evi Kuijpers, Pleun Tilborghs, Rosalie Sebregts, Joost Vermeer, Lex Rosenberg en Niek Vermeer. Voor, tijdens en na KVW worden zij ondersteund door een grote groep van circa 60 vrijwilligers.

In Tilburg is er ook de stichting KVW-Tilburg. Deze stichting heeft alleen een adviserende en coördinerende taak.
De KVW activiteiten worden door iedere KVW individueel georganiseerd.

 

Onze deelnemers

De deelnemers worden in verschillende groepen ingedeeld

Hier vind je de meest actuele groepsindeling.
Deelnemen aan KVW HeKoS mag vanaf 4 jaar t/m 12 jaar oud (ook wel groep 1 t/m 8 van de basisschool).

wat vertelt onze

vrijwilliger

Evi doet al mee aan KVW sinds 2007. Nadat zij als kind ook acht jaar had meegedaan, kon ze nog geen vaarwel zeggen tegen die gezellige week. Op dertienjarige leeftijd begon Evi als aspirant leiding en werd na wat jaartjes ervaring hoofdleiding. Sinds 2017 vervult Evi ook een zeer actieve rol in de organisatie van KVW. 

 

Waarom Evi meedoet aan KVW als vrijwilliger?

“Heel simpel: ik heb acht jaar lang een prachtige week gehad en wil nu heel graag wat terug doen. Daarbij heb ik een week per jaar een soort extra familie. We lachen, spelen spelletjes en drinken gezellig een borreltje. We zijn een gezellige en hechte groep geworden die ook buiten KVW om elkaar nog regelmatig zien. We hebben allemaal hetzelfde doel: de kinderen een leuke week bezorgen! Oh enne, het staat ook nog eens goed op je cv.”

 

v

reviews

Wat zeggen de ouders!

“Een avontuurlijke week vol met leuke activiteiten, heel veel lol, vele vriendjes en super enthousiaste begeleiders.
Mijn zoons Mees, Siem en Tijl hebben alle drie van jongs af aan meegedaan met KVW. Onze vakantieplanning werd zelfs hierop afgestemd zodat zij deze feestweek niet zouden missen!”

“Een hartverwarmende week gevuld met allerlei toffe activiteiten voor basisschool kinderen! Grandioos, waardevol en enorm gezellig voor kinderen om zo de vakantie af te sluiten. Ze beleven avonturen en sluiten nieuwe vriendschappen met andere kinderen én met de leiding! Petjes af voor deze mensen hoe zij dit ieder jaar weer voor elkaar boksen. De laatste avond is ook erg gezellig voor de ouders 😅

Deelnemers

dagen

Vrijwilligers

Jaar bestaan

Neem contact op!

Locatie: Basisschool Armhoefse Akker
Spoordijk 68
5018GH Tilburg

Telefoon: +31 6 301 281 04

E-mail: Info@kvwhekos.nl